Veel ondernemers hebben als doel om hun bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien en hierdoor maximale omzet te realiseren. Een snel groeiende onderneming brengt vaak veel problemen met zich mee. Een aantal veel voorkomende problemen zijn hier op een rijtje gezet en hoe een zakelijke lening kan helpen deze problemen te voorkomen of te verzachten. 

  • Capaciteitsproblemen

Het eerste grote probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen die een snelle groei meemaken zijn capaciteitsproblemen. Deze capaciteitsproblemen kunnen zich op veel manieren uiten en kunnen behoorlijk het groeipad belemmeren als ze niet tijdig worden aangepakt. Als er behoefte is aan uitbreiding maar daar geen capaciteit of ruimte voor is kan dat grote problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan volle kantoren of magazijnen. Als de vraag van jouw product steeds groter wordt zul je ook steeds een grotere voorraad moeten hebben om deze vraag te realiseren. De kosten van zo’n uitbreiding lopen al gauw hoog op. In zo’n situatie kan een zakelijke lening van New 10 uiterst geschikt zijn. Deze lening kan de stimulus zijn die jouw bedrijf nodig heeft om zijn/haar capaciteitsproblemen op te lossen. Bij capaciteitsproblemen kun je ook denken aan machines die de hoeveelheid productie niet meer aan kunnen. Een zakelijke lening kan hiervoor de oplossing zijn door grotere of meerdere machines aan te kunnen schaffen.

  • Schommelende cashflow

Een ander signaal dat jouw groeiende bedrijf een zakelijke lening nodig heeft is een schommelende cashflow. Vaak zijn nieuwe klanten hier de oorzaak van, en als groeiend bedrijf kom je vaak in aanmerking met nieuwe klanten. Nieuwe klanten zijn goed om te hebben maar kunnen ook problemen met zich mee brengen. Deze klanten zijn namelijk onbekend en relatief onbetrouwbaar. Afnemers die te laat of niet betalen kunnen problemen veroorzaken voor het werkkapitaal. Een zakelijke lening kan er voor zorgen dat je deze klappen op kunt vangen en zo voorkomt dat je in de problemen komt. Houd wel rekening met de rente die je over een zakelijke lening betaalt. Bekijk hier de rente van een zakelijke lening.

  • Kwaliteit van dienstverlening gaat achteruit

Zeker voor een snel groeiend bedrijf kan het verleidelijk zijn om kosten te drukken om zo de winstmarges te vergroten. Op de lange termijn kan dit desastreuse gevolgen hebben voor de kwaliteit van jouw dienstverlening en toekomst van jouw bedrijf. Een zakelijke financiering kan hierin enorm helpen om de kwaliteit van jouw producten/dienstverlening te waarborgen en zo de klant tevreden te houden. Veel klanten zeggen dat ze de persoonlijke touch missen bij bedrijven die te snel groeien en vaak hun klanten uit het oog verliezen. 

  • Administratie is niet meer op orde

Nog een signaal waaruit blijkt dat jouw bedrijf te snel groeit is dat de administratie niet meer op orde is. Dit gaat gepaard met een goede creditmanagement. Het is enorm belangrijk dat deze zaken op orde blijven zodat je geen rekeningen of facturen over het hoofd ziet. Eventueel investeren in een accountant of boekhoudprogramma kan je al gauw veel tijd schelen.