Ben je opzoek naar een vastgoedfinanciering en wil het bij de bank niet lukken? Dan zijn er tal van bedrijven die wel geloven in jouw plan. Daar kan je terecht voor advies, informatie en een eventuele vastgoedfinanciering. In deze blog maken we je alvast een beetje wegwijs.

 

Waarom de bank niet meegaat 

De afgelopen jaren zagen veel ondernemers in de financiële dienstverlening hoe banken zich steeds meer terugtrokken uit vastgoedfinancieringen. Voornamelijk rondom de midden- en kleinbedrijven (MKB). Juist deze sector is de drijvende kracht achter de Nederlandse Economie. Waarom juist deze groep ondernemers het dan moeilijk hebben met het verkrijgen van een financiering is de grote vraag. Vaak zien banken geen mogelijkheden of verstrekken ze geen leningen onder de één miljoen euro als het gaat om vastgoed. Maar veel partijen vernamen juist een groeiende behoefte naar beleggingen bij investeerders. Als er al financieringen werden vertrekt voor vastgoed, dan kom je als ondernemer in een wirwar van procedures terecht. Dat moet toch anders kunnen? En dan kan zeker. Veel commerciële partijen zijn opgestaan om juist het MKB te hulp te schieten als het gaat om vastgoedfinanciering. 

Hoe gaat dit in zijn werk? 

Commerciële partijen zoals Bufr en Bufr Nederland helpen het MKB met zowel geld lenen als met het investeren van geld. Ondernemers en investeerders worden hier samengebracht ten behoeve van het commercieel vastgoed. Waar banken stoppen en de deur dicht gooien kijken partijen als Bufr NL wel verder. Voor het bemiddelen bij financiering voor het commercieel vastgoed zijn wel een aantal zaken van belang. Zo moet het simpel en makkelijk zijn voor iedere ondernemer. Niet te veel papierwerk en moeten beide partijen transparant zijn en betrouwbaar omgaan met elkaars informatie. 

Verschillende opties

Binnen deze nieuwe wereld van vastgoed en financiering zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je als ondernemer en/of investeerder kan kiezen. Zo staan er bijvoorbeeld bij Bufr verschillende vastgoed opties online in verschillende prijsklassen. Zo zijn er garageboxen met een rente van 6,5% te koop, maar ook veel appartemeten met een gelijkwaardige of hogere rentewaarden. Van Terschelling tot aan Haarlem is er een groot aanbood aan vastgoed. Voordelen om dit alles via een externe partij te regelen is een aantrekkelijk rendement en een stuk zekerheid wat gegarandeerd is. Daarnaast word je volledig ontzorgd rondom de administratie en heb je altijd toegang tot je persoonlijke online portaal. Een makkelijk overzicht van al je beleggingen en te ontvangen rente- en aflossingsbedragen. 

Wanneer de deur bij de bank dichtgaat, opent er een andere deur gelukkig wel weer. Voor welke optie je ook gaat. Laat je altijd goed informeren door een professional. Zo zorg je ervoor dat je altijd de juiste keuze maakt en uiteindelijk terecht komt bij partijen als Bufr Nederland.